Hansa Green Tours

Hansa Green Tour organiseert internationale netwerk- en studie reizen, handelsmissies en evenementen om duurzame oplossingen te laten zien. In juni 2019 organiseerden we de 10e editie van de Hansa Green Tour waarbij alle deelnemers met elektrische en alternatief aangedreven voertuigen zijn gestart voor een reis van Nederland naar Noord-Duitsland en Denemarken (de oude ‘Hanze’ regio). Tijdens deze jaarlijkse Hansa Green Tours in de zomer bezoeken we op de route inspirerende duurzame initiatieven en organiseren we netwerkbijeenkomsten om kennis en ervaringen uit te wisselen. Gedurende deze bijeenkomsten en stops onderweg kunnen de elektrische voertuigen weer worden opgeladen.

In de winter organiseren we delegaties naar de World Sustainable Energy Days, het grootste duurzame energie evenement van Europa met diverse congressen, een grote beurs en interessante bedrijfsbezoeken. Een uniek evenement waar duurzaamheidsprofessionals vanuit de hele wereld elk jaar samenkomen. In 2019 hebben we daar een spectaculair E-Mobility evenement aan toegevoegd, de Hansa Cannonball Run: een spectaculaire rit over 1000 kilometer in 1 dag met elektrische auto’s naar Sölden in Oostenrijk.

Door de pandemie zijn de meeste events en reizen in 2020 en 2021 niet doorgegaan. Vanaf Q2-2022 hopen we onze evenementen en reizen weer op te kunnen starten. Om de vele mooie en inspirerende duurzame initiatieven toch te kunnen laten zien en de verhalen online te kunnen delen starten we per 1 januari 2022 met video & filmproductie diensten in samenwerking met onze vaste partners.

CORONA UPDATE: ALLE EVENEMENTEN, NETWERK- EN STUDIE REIZEN WORDEN TOT NADER ORDER UITGESTELD