Klimaattop Noord Nederland

Meters maken in de energietransitie!

De Klimaattop Noord-Nederland vindt plaats op donderdag 31 oktober 2019 in de Oude Suikerfabriek in Groningen. Wat u kunt verwachten? Een dag boordevol energie, inspiratie en actie. Want: achterover leunen is geen optie. Op het programma vindt u tientallen afspraken, showcases en innovaties die bijdragen aan klimaatneutraliteit in 2050. Stuk voor stuk initiatieven die laten zien dat we niet stilzitten in onze regio. Hier maken we meters in de energietransitie!

Presentatie waterstof/elektrische veerboot Delfzijl – Emden

Hansa Green Tour presenteert een idee om de energietransitie, infrastructuur en innovatie in Noord-Nederland te versnellen door met een waterstof/elektrische veerboot tussen Delfzijl en Emden de grensoverschrijdende samenwerking met Noord-Duitsland te verbeteren.

Mega transitie Volkswagen Emden naar elektrische auto’s en duurzame energie

Volkswagen heeft in Emden een hele grote autofabriek op hemelsbreed nog geen 4 kilometer van Delfzijl. Met circa 10.000 werknemers en vele honderden toeleveranciers is Volkswagen Emden verreweg de grootse werkgever in deze regio. Volkswagen gaat de komende jaren voor circa 2 miljard in de fabriek in Emden investeren om  de productie van de huidige brandstofauto’s om te bouwen naar een fabriek waar uitsluitend nog 100% elektrische auto’s worden gebouwd. Het blijft daarbij niet alleen bij de productie van elektrische auto’s. Ook zijn er plannen voor een batterijfabriek en grootschalige investeringen om alle energie die daarvoor nodig is op te gaan wekken middels uitsluitend duurzaam opgewekte energie. Een mega operatie van de grootste autobouwer ter wereld, met talloze kansen voor Noord-Nederland. En toch doen we daar vanuit Noord-Nederland vooralsnog nagenoeg niets mee…

Er is geen snelle verbinding met Emden vanuit Delfzijl. Om daar te komen moet voor een afstand van hemelsbreed nog geen 4 kilometer 100 kilometer over de weg worden omgereden. Hier mist een stukje vitale infrastructuur en politieke visie om Noord-Nederland aan te laten sluiten bij de grootste economic powerhouse van Duitsland!

Daarom presenteert Hansa Green Tour in samenwerking met Zukunft Emden het idee voor een waterstof/elektrische veerboot tussen Delfzijl en Emden. Om innovatie en werkgelegenheid aan te jagen, om aansluiting te zoeken bij de mega transitie van Volkswagen naar elektrische auto’s en duurzame energie. Een snelle veerbootverbinding om het werken net over de grens, vervoer en toerisme te stimuleren. Een veerboot is daarbij het middel, niet het doel. En dat een elektrische veerboot niet alleen een stuk sneller, schoner en stiller is dan een veerboot op vieze stookolie, maar ook een geweldig instrument is om innovatie aan te jagen, laten we u graag zien aan de hand van prachtige beelden die Hansa Green Tour gemaakt heeft van de bezichtiging van de elektrische veerboot ‘Ellen’ op het Deense eiland Ærø!

Klik hier voor meer informatie en aanmelding voor de Klimaattop Noord-Nederland

 

Info:

Date: 31 October 2019
Time: 09.00 uur - 17.00 uur
Address: Suiker Unie terrein - Groningen
Place: Groningen

Tickets