Hansa Cannonball Run

HANSA CANNONBALL RUN 2020!

Van 27 februari – 1 maart 2019 organiseerde Hansa Green Tour voor het eerst een elektrische Cannonball Run naar de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk, het grootste duurzame energie evenement in Europa. Een rit van 1000 kilometer op 1 dag met een spectaculair programma in Oostenrijk! De resultaten en de winnaars werden gepresenteerd op het Smart E-mobility congres als onderdeel van de World Sustainable Energy Days.

Van 24-26 april 2020 organiseren we de 2e Hansa Cannonball Run naar Oostenrijk.

Stay tuned voor meer informatie! Kun je gewoon niet wachten? Stuur dan alvast een email naar info@hansagreentour.com.

Bekijk voor een sfeerimpressie van de Hansa Cannonball Run 2019 de volgende beelden:

 

PROGRAMMA HANSA CANNONBALL RUN 2019

WOENSDAG 27 FEBRUARI: CANNONBALL RUN NAAR OOSTENRIJK

Dag 1: No rules…Wie rijdt het snelst en slimst van start tot finish van Nederland naar Oostenrijk?!

7 teams rijden met verschillende elektrische auto’s met een WLTP actieradius van ten minste 400 km zoals de Tesla X en Model 3, Hyundai Kona, Kia E-Niro, Jaguar I-Pace , en de Opel Ampera E.

Elk team bestaat uit 2 personen per auto. Elke auto kan real-time online gevolgd worden en doet verslag van de gekozen route, waar men staat te laden, hoe snel dat het laden gaat en welke rijstrategie wordt gekozen: hard rijden en vaker laden? Of langzamer rijden en proberen 1 of meerdere laadstops over te kunnen slaan? Het team dat als eerste aankomt in Oostenrijk wint de trofee voor snelste rijder. Het team dat het snelste aankomt met het laagste verbruik in kWh wint de prijs voor de slimste rijder!

DONDERDAG 28 FEBRUARI: GLACIER ROAD NAAR HET JAMES BOND EXPERIENCE CENTER OP 3040 METER HOOGTE

Dag 2: Glacier Road, de hoogst begaanbare weg in Europa, sneeuwkettingen mee!

Deze 2e dag gaan we de uitdaging aan om op de Glacier Road met de elektrische auto’s naar het hoogste punt in Europa op de weg te rijden. Dit is de locatie waar de spectaculaire James Bond film ‘Spectre’ is opgenomen. Wie lukt het om (zonder sneeuwkettingen) boven te komen?! Hoeveel % batterijcapaciteit vraagt dat van de auto’s om van 1000 meter naar 2800 hoogte te rijden? En eenmaal boven weer terug naar beneden: welke auto kan het meeste energie regeneren, welke auto is daarin het meest efficiënt? Terug beneden gaan de auto’s aan de stroom en pakken we de gondelbaan naar het James Bond Experience Center op 3040 meter hoogte. Wist je dat Jaguar voor de film Spectre al gebruik heeft gemaakt van de elektrische I-Pace technologie? Meer daarover op 3040 meter hoogte! Na de lunch met een van de meest spectaculaire vergezichten in Europa is het tijd voor deel 2 van de Cannonball Run: wie is er het snelst in het in E-Mobility gespecialiseerde Kaiserhof Hotel in Salzburg?

VRIJDAG 1 MAART: SMART E-MOBILITY CONGRES OP DE WORLD SUSTAINABLE ENERGY DAYS

Dag 3: Presentatie van onze delegatie en de E-Cannonball Run op het Smart E-Mobility congres

Vroeg in de ochtend vertrek naar de World Sustainable Energy Days in Wels, het grootste duurzame energie evenement van Europa. Hier gaan we onze auto’s en de resultaten van onze elektrische Cannonball Run presenteren en gaan we met E-Mobility experts uit heel Europa in gesprek.

Info:

Date: 24-26 April 2020
Time:
Address:
Place: Oostenrijk

Tickets