Handelsmissie IJsland 22-25 oktober

HANDELSMISSIE AFGEROND
Bekijk voor een sfeerimpressie van deze reis onderstaande video
Achtergrond informatie:
Van 22-25 oktober 2019 organiseert Hansa Green Tour in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een handelsmissie naar IJsland.
Centraal thema van deze reis: verkennen van internationale samenwerking op het gebied van geothermie, warmtedistributie en glastuinbouw.
De handelsmissie staat onder leiding van Ruud Cino van het Ministerie EZK. Aanleiding voor deze reis is een hele concrete vraag vanuit het Iceland Renewable Energy Cluster om de contacten die gelegd zijn tijdens de Iceland Green Tour reis in januari op te volgen en nadere samenwerkingsmogelijkheden te verkennen op het gebied van geothermie, warmtedistributie en de glastuinbouw.
Het Iceland Renewable Energy Cluster organiseert van 23-25 oktober het Sustainable District Energy congres, een nieuw evenement met als thema ‘How district heating can help fight climate change‘. De handelsmissie sluit deels aan op dit congres en kent deels een eigen programma met diverse netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.
Glastuinbouw
IJsland heeft veel kennis inzake geothermie en warmtedistributie, maar niet op het gebied van glastuinbouw. IJsland wordt veel gevraagd voor internationale geothermieprojecten in combinatie met voedselproductie. Daar kan nu niet goed aan worden voldaan. Tevens wil men op IJsland zelf minder afhankelijk worden van voedselimport door meer voedsel op IJsland zelf te gaan verbouwen onder uitdagende klimatologische omstandigheden. Daarom wordt nu concreet naar samenwerking gezocht met Nederlandse partijen voor innovatieve projecten en het professionaliseren van de glastuinbouw op IJsland als ook elders in de wereld.
Programma op hoofdlijnen
– dinsdag 22 oktober: heenreis en ’s avonds netwerkbijeenkomst incl. diner met IJslandse partners
– woensdag 23 oktober: glastuinbouw programma, openingsreceptie congres
– donderdag 24 oktober: congres dag, netwerklunch en afsluitend diner
– vrijdag 25 oktober: terugreis, optioneel verlengen van verblijf met extra congresdag en/of eigen invulling
Kostenindicatie
Deze handelsmissie wordt georganiseerd volgens RVO concept. Dat betekent dat deelnemers zelf vlucht en hotels moeten boeken en de kosten voor (gedeeltelijke) deelname aan het congres moeten betalen. Het programma op IJsland inclusief netwerkbijeenkomsten en matchmaking wordt verzorgd.
Indicatie van de kosten: € 1500 – € 2000,- afhankelijk van de gekozen vlucht, retourdatum en het aantal overnachtingen.
Informatie en aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding voor deze reis kunt u contact opnemen met Roel Swierenga op telefoonnummer 06-55567218 of een email sturen naar info@hansagreentour.com

Info:

Date: 22-25 October 2019
Time:
Address: Reykjavik - IJsland
Place: IJsland

Tickets