Handelsmissie E-Mobility Oostenrijk

HANDELSMISSIE EL-MOTION – E-Mobility Tour Oostenrijk

28 – 31 januari 2019

Hansa Green Tour organiseert van 28 – 31 januari een handelsmissie E-Mobility naar de Elmotion in Wenen, Oostenrijk.

Nederland is internationaal koploper op het gebied van elektrische mobiliteit en ook in Oostenrijk zijn er grote ambities om E-Mobility in de breedste zin van het woord te stimuleren. Van makkelijk en comfortabel elektrisch rijden van en naar de Oostenrijkse wintersportbestemmingen (toerisme, snellaad infrastructuur) tot zero-emissie stadsdistributie (‘the last mile’) met elektrische vrachtwagens. Hier liggen prachtige kansen voor Nederlandse bedrijven in de E-Mobility sector. Vanuit de overheid (RVO) is daarom in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Wenen ook het ‘E-Mobility Partners in International Business’ project gestart om de Nederlands-Oostenrijkse samenwerking op dit gebied te stimuleren. Voor meer informatie klik hier.

Om de CO2 voetafdruk van deze handelsmissie zo klein mogelijk te houden en zelf het goede voorbeeld te geven (‘practise what you preach’) zullen we de reis naar Oostenrijk afleggen met elektrische auto’s. Door met meerdere deelnemers een elektrische auto te delen kan de reis zelf goed gebruikt worden om te netwerken, de nieuwste snellaadinfrastructuur (o.a. IONITY snelladers 350 kWh) en verschillende elektrische auto’s met een voldoende grote actieradius uit te proberen.

Diverse partners van het E-Mobility PIB Project rijden ook met een elektrische auto mee naar Oostenrijk. Op de route naar Wenen zullen diverse Oostenrijkse E-Mobility partners in dit PIB project worden aangedaan in Innsbruck, Salzburg en Linz. Een mooie gelegenheid om in slechts een paar dagen zowel de Nederlandse E-Mobility partners in het PIB project als ook diverse Oostenrijkse     E-Mobility partners te bezoeken en deel te nemen aan de Elmotion vakbeurs & congres in Wenen.

Voorlopig programma:

Maandag 28 januari: vertrek met elektrische auto’s naar Innsbruck

  • autodelen en uitproberen diverse elektrische auto’s onderweg naar Innsbrück in Oostenrijk
  • uitproberen nieuwe snellaadstations IONITY
  • netwerkavond in Innsbrück met Oostenrijkse E-Mobility partners

Dinsdag 29 januari:

  • van Innsbrück via Oostenrijkse PIB E-Mobility partners in Salzburg en Linz naar Wenen
  • ontvangst op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Wenen
  • netwerkreceptie Nederlandse ambassade met Oostenrijkse E-Mobility partners

Woensdag 30 en donderdag 31 januari:

  • deelname aan de Elmotion vakbeurs en congres
  • presentatie handelsdelegatie op de Elmotion
  • afsluitend netwerkdiner

Vrijdag 1 februari: terugreis

 

Inschrijving voor deelname aan deze E-Mobility handelsmissie opent binnenkort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Swierenga op tel: 06-55567218 of een email sturen naar info@hansagreentour.com

 

Info:

Date: 28-31 January 2019
Time: 08:00 - 17:00
Address:
Place: Wenen

Tickets